Informatieavond 6.2.2024 Amsteldijk Noord veiliger

Al enige tijd krijgen het bestuur van de Vereniging Amsteloever en de gemeente Amstelveen signalen over de verkeersonveiligheid op de Amsteldijk Noord. Daarover is contact geweest tussen het bestuur en de gemeente. De gemeente wil de veiligheid verbeteren en heeft hiervoor een aantal maatregelen opgesteld. De heer Paul Gilissen, adviseur Verkeer van de gemeente Amstelveen, … lees verder »

Concept actieplan omgevingslawaai Schiphol 2024-2029

Via www.platformparticipatie.nl/omgevingslawaai-schiphol kunnen bewoners in de omgeving van Schiphol een zienswijze insturen n.a.v. het in december gepubliceerde Concept actieplan omgevingslawaai Schiphol. De vereniging Amsteloever heeft een zienswijze ingediend, maar het zou goed zijn als de leden, die hinder ondervinden, ook zelf een zienswijze insturen. De termijn om te reageren loopt tot en met 30 januari … lees verder »

Bezwaar maken tegen meer vliegtuiglawaai tijdens onderhoud banen Schiphol tot 1.12.22

Een internetconsultatie is eigenlijk niets anders dan de vroegere bezwaarprocedure. Zo’n stap maakt onderdeel uit van het democratische proces in ons land en moet verplicht worden doorlopen voordat de minister een ingrijpend besluit neemt. I&W geeft liefst zo weinig mogelijk ruchtbaarheid aan de extra herrie van Schiphol. Omwonenden van Schiphol die geïnteresseerd zijn in het … lees verder »

Nieuwe leden borrel 8.9.22

Op vrijdag 8 september heeft het bestuur een aangeklede borrel voor leden en nieuwe leden georganiseerd in Wester-Amstel. De opkomst was groot en het was voor iedereen leuk om (nieuwe) buurtgenoten wat beter te leren kennen. Nieuwe leden kunnen zich aanmelden via info@verenigingamsteloever.nl . Het lidmaatschap kost jaarlijks € 12,50 en dient te worden voldaan … lees verder »