Toch autoverkeer mogelijk dankzij gefaseerde bouw brug Ouderkerk

Tijdens de bouw van de nieuwe brug Ouderkerk in de N522 in 2018 komt ook een verbinding voor autoverkeer tussen Ouderkerk aan de Amstel en Amstelveen. In eerdere plannen was een tijdelijke brug opgenomen voor busverkeer, nood- en hulpdiensten, fietsers en voetgangers. Voor autoverkeer was op deze tijdelijke brug maar zeer beperkt ruimte.

Eerst bouwen, dan slopen
De oplossing voor het autoverkeer is gevonden in het gefaseerd bouwen van de nieuwe brug. De nieuwe brug bestaat uit twee afzonderlijke delen, een deel voor de richting Amstelveen en het andere deel voor de richting Ouderkerk aan de Amstel. Voordat de sloop van de oude brug start, is al één deel van de nieuwe brug gebouwd. Tijdens de sloopwerkzaamheden kan al het verkeer hiervan gebruik maken. Vervolgens begint het bouwen van het tweede brugdeel.

De bereikbaarheid van Ouderkerk aan de Amstel en Amstelveen blijft ook bij toekomstige onderhoudswerkzaamheden zoveel mogelijk gegarandeerd, omdat het onderhoud per brugdeel plaatsvindt. Een volledige afsluiting van de brug is dan niet meer nodig.

Verbetering tijdelijke bereikbaarheid
Het gefaseerd bouwen van de nieuwe brug komt voort uit onderzoek om de tijdelijke bereikbaarheid tijdens de bouw van de brug te verbeteren. In juni 2016 gaven de bestuurders van de provincie Noord-Holland, gemeenten Ouder-Amstel en Amstelveen en de Stadsregio Amsterdam opdracht voor dit onderzoek. Bedrijven en bewoners waren hierbij nauw betrokken. In de werkgroep Tijdelijke bereikbaarheid zijn zorgen over en oplossingen voor de gevolgen van de afsluiting voor autoverkeer besproken en aangegeven bij de bestuurders.

Onderhoud in oktober en november
Om tot de komst van de nieuwe brug veilig gebruik te kunnen blijven maken van de huidige brug Ouderkerk vinden in oktober en november 2016 nog onderhoudswerkzaamheden plaats.

De brug is dan ongeveer vier weken afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. (Brom)fietsers en voetgangers kunnen wel het grootste deel van de tijd gebruik blijven maken van de brug.

Meer informatie
De provincie, gemeenten Ouder-Amstel en Amstelveen en Stadsregio Amsterdam werken samen aan de vervanging van de brug over de Amstel in Ouderkerk aan de Amstel. De brug is technisch en verkeerskundig gezien aan vervanging toe. De bouw van de nieuwe brug staat gepland in 2018. Meer informatie is te vinden op www.noord-holland.nl/brugouderkerk.

Met vragen of klachten over de vervanging van de brug Ouderkerk kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het Servicepunt van de provincie via telefoonnummer 0800 – 0200 600 (gratis) of per e-mail: servicepunt@noord-holland.nl.