Afsluiting brug Ouderkerk voor autoverkeer van vrijdag 26.11.21 20.00 uur tot maandag 29.11 06.00 uur

Door de aanleg van de 2e (noordelijke) brug van de Brug Ouderkerk, schuift de kruising van de Burgemeester Stramanweg (N522) met Hoger Einde-Noord en -Zuid ook iets naar het oosten op. Om een goede aansluiting op de kruising en de Brug Ouderkerk te krijgen, gaat aannemer BOK een nieuw wegdek aanleggen ten noorden van de huidige N522 (Burgemeester Stramanweg) ter hoogte van de kruising. Vanwege de asfalteringswerkzaamheden, is de Brug Ouderkerk in het laatste weekend van november (27 en 28 november 2021) afgesloten voor verkeer.

De verbreding van de Burgemeester Stramanweg (tot aan Hoger Einde-Noord) wordt binnenkort aangelegd. Inmiddels zijn de voorbereidende werkzaamheden al een tijdje bezig. Zo is eerder dit jaar het fietspad naar het noorden verschoven. De kruising en de aansluiting van de N522 op de kruising wordt binnenkort naar het oosten verschoven. Hiervoor gaat de aannemer van vrijdag 26 november (20.00 uur) tot maandag 29 november (6.00 uur) asfalteren. De Brug Ouderkerk en de aansluitingen met zowel Hoger Einde-Noord als Hoger Einde-Zuid zijn dat weekend afgesloten voor doorgaand gemotoriseerd verkeer. Fietsers en voetgangers kunnen wel langs de werkzaamheden en over de brug lopen/fietsen. Ook bussen en nood- en hulpdiensten kunnen gebruik blijven maken van de brug. Het overige verkeer wordt omgeleid via de A2 en de A9. Lokaal verkeer van en naar Ouderkerk aan de Amstel blijft ook mogelijk. Dit verkeer wordt met behulp van borden langs het werk geleid. De Brug Ouderkerk wordt overigens tijdens de afsluiting in het weekend van 26 tot 29 november nog wel bediend voor scheepvaartverkeer.

In verband met de aanpassingen rondom de kruising van de Burgemeester Stramanweg en de Hoger Einde Noord en -Zuid, wordt de kruising bij de Hoger Einde-Zuid half december geasfalteerd. De toe- en afritten van en naar de Hoger Einde-Zuid zijn dan afgesloten. De omgeving wordt hier later over geïnformeerd.